Pagina's

21 juli 2013

Back from France!

Na drie heerlijke weken in Frankrijk, ben ik gisteren weer thuisgekomen. Mijn vakantie was super! Veel leuke mensen leren kennen, mooie dingen gezien, lekker uitgerust en vooral erg genoten! We begonnen met rijden naar Lyon, na Parijs de grootste stad van Frankrijk. We zaten daar op een camping speciaal voor mensen die willen doortrekken. Hier hebben we drie nachten geslapen in een stacaravan en zijn we twee dagen Lyon in geweest. Dat was zo gaaf! Het is een stad wat heel veel rijkdom uitstraalt. Overal staan hoge, mooie huizen en er zijn veel chique winkels. Alle mensen die er lopen zien er verzorgd uit, iets wat je lang niet overal in Frankrijk (en ook in Nederland trouwens) ziet. Ook hebben we de kathedraal van Lyon bezocht. Dat was de mooiste kathedraal die ik ooit heb gezien! Alle muren waren versierd met goud en mozaïek, echt prachtig!
Na die twee dagen Lyon, zijn we doorgereden naar het zuiden en daar hebben we nog 16 hele leuke dagen gehad. We hebben vooral heel veel geluierd, in de zon gelegen en gezwommen. De markt, die in een dorpje verderop lag, hebben we twee keer bezocht en verder zijn we wat dorpjes af gegaan. Het hoogtepunt van die dagen was de Tour de France. Op 14 juli (wat in Frankrijk meteen een feestdag is) stonden we langs de kant om alle wielrenners aan te moedigen. De sfeer die er hing was heel gezellig en eigenlijk zijn de wielrenners voorbij voor je het weet, maar ik vond het echt heel leuk!
's Avonds was er een kampvuur voor alle jongeren op de camping of kon je met een heel stel mensen gaan terrassen. Ik heb er echt een leuke tijd gehad en ik heb eigenlijk wel een beetje heimwee. Gelukkig is het hier ook mooi weer, dat verzacht de pijn een beetje haha.

 Stadhuis van Lyon

 Kathedraal van Lyon
 Oud afstandsbordje, wij zaten in Die
 Typisch Frans: oude reclames die op muren zijn geschilderd
 Alle spullen die we hebben gekregen van de Tour de France
 Instagramfoto van het zwembad
De beestjes die echt overal op de camping zaten: salamanders!

Hopelijk hebben jullie net zo'n leuke vakantie gehad of gaan jullie die nog krijgen!
Liefs,
Fréderique

1 opmerking: